Voetbalwereld steunde Bossut: 'Bloemen van KAA Gent, fruitmand van Club Brugge'

Voetbalwereld steunde Bossut: 'Bloemen van KAA Gent, fruitmand van Club Brugge'

08-10-2020 10:01
8

Einde carrière is het niet voor Sammy Bossut, maar even werd er toch serieus gevreesd voor de 35-jarige doelman na diens schedelfractuur deze zomer. Ook de voetbalwereld leefde mee met Bossut.

Bossut kreeg tijdens zijn revalidatie dan ook flink wat steun. "Ik heb honderden berichtjes gekregen", vertelt de doelman van Zulte Waregem in Het Laatste Nieuws. "Alleen kon ik niet meteen antwoorden - de eerste week lukte het amper om te lezen, ondertitels op televisie kon ik niet volgen."

Ook vanuit de voetbalwereld kreeg Bossut steunberichten. "Maar het deed wel deugd om vast te stellen dat mannen als Thibaut Courtois en Simon Mignolet aan mij dachten. Botaka heeft me ook gebeld, voorzitter Ivan De Witte (KAA Gent) contacteerde Annelore en zorgde voor een boeket bloemen. En Club Brugge stuurde een fruitmand - da's heel knap", aldus Bossut.

Aan stoppen denkt Bossut ook niet niet. De doelman van Zulte Waregem zal voortaan wel met een helm moeten keepen, zoals Petr Cech deed. "Ik heb op geen enkel moment gedacht dat ik nu al zou moeten stoppen", aldus Bossut.