Ruzie in de bestuurskamer van nieuwe fusieploeg Lokeren-Temse

Ruzie in de bestuurskamer van nieuwe fusieploeg Lokeren-Temse

07-10-2020 13:25
18

Sporting Lokeren is failliet verklaard vorig seizoen, maar kon ondanks een fusie met buur SV Temse aantreden in 2de nationale VV. De twee ploegen waren akkoord om de wedstrijden te spelen op Daknam. SV Temse was duidelijk tijdens de overname dat de club blijft voortbestaan samen met Lokeren. Nu ziet het vroegere Temse heel wat houvast van vroeger wegvallen.

Maandag werden trainer Yves Van der Straeten en zijn assistenten bedankt voor bewezen diensten bij Lokeren-Temse. De technische staf was een van de elementen die het label van Temse droegen, maar zij zijn nu dus weg.

 "Die trainerswissel was een zoveelste stap om verder te gaan zonder enige Temse-inbreng. Na het bestuurlijke niveau is dat nu ook in het sportieve luik doorgetrokken", zei voormalig bestuurslid van SV Temse Alain Vereecke in Gazet van Antwerpen. "Ik ga vragen dat ze overal het woord Temse weglaten. Omdat we ons niet kunnen vinden in de huidige werkwijze, stellen wij de vraag om per direct zo veel mogelijk de naam Temse te verwijderen bij alle communicatie. Het nieuwe logo gaf trouwens al aan dat het de bedoeling was om dat op termijn te realiseren en alleen de naam Sporting Lokeren te behouden", sprak Vereecke klare taal.