Cercle wil niet meer in stadion met Club: Stadion buiten Brugge ook geen optie

Cercle wil niet meer in stadion met Club: "Stadion buiten Brugge ook geen optie"

06-10-2020 22:15
38

Cercle Brugge kreeg dinsdag slecht nieuws te horen. De Raad van State heeft de plannen voor een nieuwe stadion van de vereniging vernietigd. Cercle Brugge moet nu op zoek naar een oplossing, maar voorzitter Vincent Goemaere sluit alvast bij Sporza enkele opties uit . 

Cercle Brugge wil straks niet meer in het Jan Breydelstadion spelen. "Twee stadions naast elkaar bouwen op de huidige locatie? Dat lijkt mij heel moeilijk. Het is nu al een probleem om dat grote stadion van Club te bouwen", stelt de voorzitter van Cercle Brugge. 

Het nieuwe stadion met Club Brugge delen is ook geen optie. "Zij zitten duidelijk op een andere kruissnelheid. Een stadion voor 40.000 fans is veel te groot voor ons. Ik denk niet dat dat een verstandige beslissing zou zijn."

Zal Cercle Brugge dat buiten Brugge een locatie zoeken? "Nee, wij blijven in Brugge! Vergeet niet dat wij nooit vragende partij geweest zijn om Jan Breydel te verlaten. Maar wil hebben wel altijd willen meewerken aan een oplossing."

Bij Cercle Brugge zitten ze met de handen in het haar. "Voor ons is dit ook een drama, want we hadden echt gehoopt op dat stadion aan de Blankenbergse Steenweg. We hadden uitzicht op een klein, familiaal stadion met alle faciliteiten. Dit is een grote teleurstelling."