Moeskroen blijft in sukkelstraatje, KVO pakt nieuwe driepunter

04-10-2020 22:45 Laatste update: 22:46
2

Moeskroen heeft voor de vijfde keer dit seizoen verloren. KV Oostende was te sterk, de thuisploeg won met 3-0 van de rode lantaarn. Door de overwinning begeeft Oostende zich in veiligere wateren.

Na een overwinning tegen OHL en een gelijkspel tegen KRC Genk wou Oostende de goede lijn doortrekken tegen Moeskroen. De waardeverhoudingen waren dan ook duidelijk in de eerste helft, KVO domineerde. Die dominantie vertaalde zich echter niet in doelpunten, Sakala trof wel tot tweemaal toe het doelhout.

De tweede helft begon aan een erg gezapig tempo, veel opwinding viel er niet te bespeuren op de tribunes. Het aanwezige thuispubliek was bijna ingedommeld of daar was dan toch het openingsdoelpunt. Theate devieerde een voorzet in doel, Oostende had zijn verdiende voorsprong te pakken.

Moeskroen was niet bij machten om te reageren, het was KVO dat de wedstrijd helemaal in een plooi legde door nog een goaltje extra te maken. Pechvolgel Sakala gaf Moeskroen-doelman Koffi het nakijken en vond na één keer de paal en één keer de lat, nu wel de weg naar de netten: 2-0. Helemaal in het slot duwde McGeehan de uitploeg nog wat dieper in de put met een rake kopbal.

Game over voor Moeskroen, dat zo goed als nooit voor gevaar kon zorgen aan zee. KV Oostende schuift door de overwinning op in het klassement, het staat nu op een gedeelde achtste plaats. Moeskroen blijft laatste met slechts drie schamele puntjes.