Genk maakt opmerkelijke samenwerking met AZ bekend binnen eSports

Genk maakt opmerkelijke samenwerking met AZ bekend binnen eSports

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 16:30do 01-10-2020 om 16:30

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 16:39do 01-10-2020 om 16:39

KRC Genk gaat samenwerken met het Nederlandse AZ Alkmaar. Traditioneel staat dan een opleidingsproject of de uitwisseling van spelers centraal, maar deze deal is van een heel andere orde. Het gaat namelijk om de eSports-wereld.

Via de officiële kanalen laat Genk weten dat het binnen haar eSports-tak, het gamen zeg maar, nauwer zal samenwerken met AZ. Dat heeft het vooral te danken aan Gilles Bertrand, de huidge eSports Player van de club. Die gaat dit seizoen aan de slag in de Nederlandse eDivisie. Daarop besloten de Limburgers meteen om een samenwerking aan te gaan met AZ.

Concreet zal Bertrand zich bij Dani Visser voegen als eDivisie-team van de Alkmaarders. In ruil hoopt Genk de nodige kennis op te doen. 'Met de samenwerking willen we elkaar versterken en ondersteunen op het gebied van commerciële activiteiten, events en sportieve resultaten', schrijft de club op haar website. 'Naast de deelname van Gilles aan de Nederlandse eDivisie zal er dus ook samen content gemaakt en kennis gedeeld worden.'

'Met KRC Genk Esports willen we niet alleen in België Esports-fans bereiken maar ook internationaal. Door het team van AZ sportief te versterken, kunnen wij als Belgische club een nieuw publiek aanspreken. Een duidelijke win-winsituatie', besluit Bram Bartels, coördinator eSports bij Genk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws