Dorsch voelt zich in zijn sas bij KAA Gent: Ik voel hier veel mogelijkheden

Dorsch voelt zich in zijn sas bij KAA Gent: "Ik voel hier veel mogelijkheden"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 18:31di 29-09-2020 om 18:31

Niklas Dorsch is één van de weinige lichtpuntjes in moeilijke tijden bij KAA Gent. De 22-jarige Duitse werkte zich geruisloos op tot basisspeler en was al enkele keren belangrijk voor zijn ploeg, met onder andere een doelpunt in de Champions League tegen Rapid Wien. Dorsch voelt zich duidelijk goed bij de Buffalo's.

De middenvelder arriveerde afgelopen zomer bij Gent, al had die transfer ook al vroeger kunnen plaatsvinden. "De club toonde vorig jaar al interesse. Ik had een goed gesprek met de club, maar een transfer bleek toen onmogelijk", vertelde Dorsch in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Na nóg een goed seizoen vroeg iedereen in Duitsland zich af waar ik naartoe zou trekken. Er waren andere clubs, maar Gent klopte snel weer aan. Hier kan ik voor de prijzen en voor internationaal voetbal spelen. Ik voel dat hier veel mogelijkheden liggen, voor mij was het snel duidelijk dat dit mijn volgende stap moest zijn."

Dorsch had zich zijn eerste seizoen bij Gent wellicht anders voorgesteld. De club zit in een turbulente periode en wisselde al twee keer van hoofdtrainer. "Bij Heidenheim had ik een coach die er al 12 jaar was, maar oké, dit is een andere wereld", aldus Dorsch. "Feit is wel dat ik heel goeie gesprekken voerde met mister Thorup, die mij heel graag wou. Als die dan na twee wedstrijden al weg moet, wordt het er niet makkelijker op. Maar als je toont dat je doorgaat, wat er ook gebeurt, zegt dat veel over je persoonlijkheid en je mentaliteit. Met de huidige coach heb ik een heel goeie verstandhouding, ik vind hem een goeie keuze."

Champions League
Het grote doel van Dorsch bij de Buffalo's is natuurlijk de Champions League, maar dat wordt moeilijk na het 1-2 thuisverlies tegen Dynamo Kiev. Toch gelooft de middenvelder nog altijd in de kwalificatie. "Natuurlijk kan het nog! In de heenmatch groeiden we, maar dan viel die rode kaart. Daar moeten we verder niet over zeuren, zulke dingen gebeuren. Dit is een nieuwe kans. Geloof me: als wij eerst kunnen scoren, zullen zij ook nerveus worden."

"Zelfs als we een goal pakken, maakt dat niet veel verschil. We weten dat we er sowieso twee moeten maken. Als het niet zo was, zou ik je dat ook zeggen, maar geloof me: ik zie kansen voor ons om de Champions League nog te halen. Wat er daarna gebeurt… Oké, dat is een ander verhaal. Maar we hebben héél veel kwaliteit in dit team. We moeten er alleen met zijn allen in geloven", besloot de Duitse middenvelder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws