Geen supporters voor Rode Duivels tegen Ivoorkust: Wij zijn er alvast klaar voor

Geen supporters voor Rode Duivels tegen Ivoorkust: "Wij zijn er alvast klaar voor"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 17:29di 29-09-2020 om 17:29

De oefenwedstrijd van de Rode Duivels van volgende week tegen Ivoorkust (8 oktober) in het Koning Boudewijnstadion zal doorgaan zonder supporters. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had nochtans een strikt veiligheidsprotocol uitgewerkt, maar het mocht niet baten. CEO Peter Bossaert is teleurgesteld.

De KBVB had in samenwerking met de stad Brussel een plan uitgewerkt om 11.000 supporters toe te laten in het stadion, maar de UEFA is helaas van mening dat de volgende wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ivoorkust op 8 oktober nog te vroeg komt om dit protocol al toe te passen. Deze wedstrijd zal bijgevolg achter gesloten deuren plaatsvinden, maar alle nodige voorbereidingen om opnieuw supporters te ontvangen zijn intussen getroffen.

"Het is uiteraard doodjammer dat we voor de volgende thuiswedstrijd nog geen toeschouwers mogen ontvangen", vertelt Bossaert, CEO van de KBVB, aan Het Laatste Nieuws. "Maar dit is een Europese beslissing die voor iedereen geldt en die we ergens ook wel begrijpen gezien de stijgende coronacijfers en het gegeven dat in sommige landen zoals Nederland de stadions opnieuw voor toeschouwers gesloten worden. Hopelijk kunnen we in november wanneer we drie keer thuis spelen wel opnieuw publiek ontvangen. Wij zijn er alvast klaar voor", besloot Bossaert.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws