Standard vecht zich na verlengingen voorbij het Servische Vojvodina

24-09-2020 22:26
8

Standard is erin geslaagd om te winnen van Vojvodina. De Rouches hadden het niet makkelijk tegen de Serviërs en raakten pas na verlengingen voorbij de bezoekers. Het werd 2-1.

Standard was zonder twijfel de beste ploeg op het veld en kon al snel op voorsprong komen. Een herboren Mehdi Carcela stond dicht bij die eerste treffer, maar de doelman van Vojvodina voorkwam erger. Standard nam snel grip op de partij en zocht ook naar de belangrijke treffer.

De kansen bleven elkaar ook opvolgen. Carcela, Raskin, Vanheusden, Laifis. Noem maar op. Ze kregen genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de doelpunten bleven uit. Voor de rust stond het nog steeds 0-0 op het scorebord.

De tweede helft kon voor Standard niet beter beginnen. Na amper één minuut voetballen kreeg het al een strafschop, die werd benut door Felipe Avenatti. Standard op rozen en op weg naar de Play-Offs tegen Fehervar.

Voor Standard hoefde het na dat doelpunt ook niet echt meer. Het had controle over de wedstrijd en dacht er vooral aan die nul te houden tegen de Serviërs. Die hield het niet. Vanuit het niets wist een kwartier voor tijd Vojvoda toch nog te scoren. Het werd 1-1 via Bojic. Alles te herdoen dus voor de Rouches. Beide kansen kregen uiteindelijk nog kansen op een beslissend tweede doelpunt, maar dat viel er niet meer. Net zoals bij Charleroi moesten verlengingen beslissen over de winnaar van het duel.

Net zoals de tweede helft kon ook Standard in de eerste helft van de verlengingen bijzonder snel scoren. Nu was het Amallah die op pass van Raskin er 2-1 van maakte. Vojvodina ging nog op zoek naar die gelijkmaker, maar vond die niet.

Het bleef 2-1, waardoor Standard zich mag opmaken voor een partij tegen Fehervar. Die zal beslissen over deelname in de groepsfase van de Europa League.