KRC Genk heeft zijn nieuwe coach beet: ‘Thorup volgt Wolf op’

KRC Genk heeft zijn nieuwe coach beet: ‘Thorup volgt Wolf op’

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 15:31do 24-09-2020 om 15:31

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 15:49do 24-09-2020 om 15:49

Niet Frank Vercauteren, maar Jess Thorup zal de nieuwe coach worden van Racing Genk. Dat medt Het Laatste Nieuws. Thorup, begin dit seizoen ontslagen bij KAA Gent, volgt Hannes Wolf op. De club stelt hem morgen officieel voor.

Volgens HLN kwam er donderdagnamiddag een akkoord uit de bus tussen beide partijen. Genk zal vandaag nog officieel naar buiten komen met het nieuws. Morgen (vrijdag) zal Thorup zijn troepen voor het eerst aansturen op training en volgt er ook een officiële voorstelling.

Thorup kreeg op 20 augustus nog de bons bij KAA Gent, waar twee nederlagen op de openingsspeeldagen hem de kop kostten. Nog geen maand later werd diens opvolger Laszlo Bölöni echter ook opnieuw ontslagen bij de Buffalo's.

Toen Wolf vorige week dinsdag ontslagen werd, kwam Thorup direct bij een van de kanshebbers om hem op te volgen. Desalniettemin leek die eer op het eerste zicht te gaan naar Frank Vercauteren. Toen die deze week afhaakte – beide partijen vonden geen akkoord – was er geen twijfel meer dat Genk voor de 50-jarige Thorup ging gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws