Slavia Praag klopte aan bij KRC Genk: Ik heb het hier nog altijd naar mijn zin

Slavia Praag klopte aan bij KRC Genk: "Ik heb het hier nog altijd naar mijn zin"

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 08:45wo 23-09-2020 om 08:45

Laatste update: woensdag 23 september 2020 om 10:01wo 23-09-2020 om 10:01

Patrik Hrosovsky (28) kreeg afgelopen weekend bij KRC Genk het vertrouwen van coach ad-interim Domenico Olivieri. Onder Hannes Wolf kwam de Slowaakse middenvelder nog nauwelijks in het stuk voor. Toch dacht Hrosovsky nooit aan een vertrek uit de Luminus Arena.

Vorig jaar betaalde Genk nog vijf miljoen euro om de middenvelder weg te plukken bij Viktoria Plzen. Wolf, vorige week ontslagen, geloofde echter niet in Hrosovsky. Sparta en Slavia Praag toonden interesse, maar de Slowaak koos ervoor om in Genk te blijven. "Dat waren vooral geruchten, niets meer. Ik heb het hier nog altijd heel erg naar mijn zin", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Genk lijkt dan ook niet meteen een uitgaande transfer te moeten vrezen, al wil Hrosovsky wel duidelijkheid. "Ik aas zeker niet op een vertrek, maar eens de nieuwe coach er is, wil ik wel graag duidelijkheid over de rol die hij voor mij weggelegd ziet. Natuurlijk hoop ik opnieuw op een basisplaats, zeker met het oog op de nationale ploeg."

Hrosovsky hoop zich bij Genk zo in de kijker te spelen met het EK in gedachten. "Ik was erbij op het EK 2016, ik wil nog eens een groot toernooi meemaken. Maar ik kan enkel belangrijk zijn voor mijn land als ik speel bij mijn club", besluit de Slowaak.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Hrosovsky een nieuwe kans krijgen?

Ja
73%
Nee
27%
(302 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws