De Decker ziet mogelijkheden voor KAA Gent: De spelers gaan mee in ons verhaal

De Decker ziet mogelijkheden voor KAA Gent: "De spelers gaan mee in ons verhaal"

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 17:12di 22-09-2020 om 17:12

Wim De Decker heeft afgelopen weekend tegen Excelsior Moeskroen zijn eerste zege gepakt als hoofdcoach van KAA Gent. Tijd om daarvan te genieten is er niet, want woensdag volgt al een volgende belangrijk duel. Dan ontvangen de Buffalo's Dynamo Kiev in de heenronde van de Play-Offs van de Champions League. De Decker ziet mogelijkheden voor zijn ploeg.

Vorig jaar werd Kiev nog uit de Champions League-voorrondes geknikkerd door Club Brugge, maar de Oekraïeners lijken dit seizoen sterker onder nieuwe coach Mircea Lucescu. Toch ziet De Decker mogelijkheden. "Ik heb het gevoel dat de spelers alsmaar meer in ons nieuw verhaal meegaan", vertelde hij volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie. "De voorbije matchen creëren we veel kansen, het is nu een kwestie van die af te maken. Dat heeft veel met vertrouwen te maken."

De Champions League halen was voor het seizoen één van de grote doelen van het Gentse bestuur. De spanning in de Ghelamco Arena begint dan ook te stijgen. "De spelers leven voor zulke wedstrijden. De beleving in de groep is enorm", vervolgde De Decker. "Als speler wil je zo groot mogelijke matchen spelen. Nu zitten we bijna in de poules van de Champions League. Het hoogst haalbare. Aan motivatie geen gebrek. Of we de underdog zijn? Daar praat ik niet graag over. Maar puur qua naam kan dat wel, ja", besloot De Decker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws