Dury steekt liefde niet onder stoelen of banken: Ik hou van Pletinckx

Dury steekt liefde niet onder stoelen of banken: "Ik hou van Pletinckx"

18-09-2020 18:28
5

Zulte Waregem hoopt dit weekend punten te pakken tegen titelverdediger Club Brugge. Achterin doet Francky Dury meer dan waarschijnlijk beroep op Ewoud Pletinckx. Het jeugdproduct heeft talent, zoveel is zeker, maar ging afgelopen match wel twee keer in de fout.

Daardoor kreeg Zulte Waregem een nederlaag te verwerken tegen Sporting Charleroi (0-2). Dury geeft toe dat Pletinckx aan de basis lag. "Dat is waar", windt de ervaren oefenmeester er geen doekjes om bij Het Nieuwsblad. "Maar dat zijn leerprocessen. Ik hou van iemand als Ewoud Pletinckx. Hij is jong en belichaamt de identiteit van deze club."

"Dat is fijn, maar er zijn nog stappen die hij moet zetten. Het is mijn taak als coach om hem daarbij te helpen", spreekt Dury zijn vertrouwen uit. "Zelf is hij ook intelligent genoeg om te weten wat hij verkeerd deed. Hij leerde ook een nieuwe les: als verdediger moet je niet alle duels winnen, je moet vooral zorgen dat je niet alle duels verliest. Ik ben ervan overtuigd dat hij gauw dat ritme opnieuw zal vinden."

Geen De Bock?
Voor Laurens De Bock zou het duel met Club Brugge, zijn voormalige werkgever, speciaal zijn. Achter de deelname van de linksachter staat echter een vraagteken vanwege een kwaaltje. "Hij trainde vandaag, vrijdag, alleen. Als er geen reactie optreedt, kan hij nog aansluiten voor de laatste collectieve training", maakt Dury zich sterk. "Anders zal het voor volgende week zijn. Maar goed, Bianda kan daar spelen."