GOAL: Blitzkrieg van Club NXT levert doelpunt na amper zeven seconden (!) op

GOAL: Blitzkrieg van Club NXT levert doelpunt na amper zeven seconden (!) op

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 18:29ma 14-09-2020 om 18:29

Club NXT, de belofteploeg van Club Brugge, pakte zondag haar tweede puntje in Eerste Klasse B. Tegen Union Saint-Gilloise speelde het 1-1 gelijk. De kiem voor dat succes legde het ... bij de aftrap. Na een doorgekopte lange bal kon Thibo Baeten al na zeven seconden de netten doen trillen!

Die openingstreffer is er eentje voor de geschiedenisboeken. Nooit eerder viel er immers zo vroeg in de wedstrijd een doelpunt te noteren. Imoh Ezekiel had lange tijd het record in handen, door in dienst van Standard Luik al na tien seconden te scoren op bezoek bij KRC Genk. Dat gebeurde in 2013.

Anderhalf jaar geleden deed Victor Osimhen echter beter. Het Nigeriaanse toptalent, dat nu voor SSC Napoli uitkomt, schitterde destijds in de kleuren van Sporting Charleroi. In het barrageduel om Europees voetbal maakte hij op bezoek bij Royal Antwerp FC een treffer na negen seconden.

Met zijn zeven seconden doet Baeten dus 'ruim' beter. Voor de achttienjarige aanvaller van Club NXT betekent het alvast een leuke binnenkomer in het profvoetbal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws