Van Houwaart tot Bölöni, KAA Gent is toe aan trainer 15 deze eeuw

Van Houwaart tot Bölöni, KAA Gent is toe aan trainer 15 deze eeuw

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 16:30ma 14-09-2020 om 16:30

Laatste update: maandag 14 september 2020 om 19:00ma 14-09-2020 om 19:00

KAA Gent heeft afscheid genomen van Laslo Bölöni. Voor de tweede keer dit seizoen ontslaan de Buffalo's dus hun trainer. Het Gentse trainerskerkhof krijgt er dus weer een slachtoffer bij. Deze eeuw was het een komen en gaan van de trainers bij Gent. VoetbalPrimeur.be zet alle trainers nog even op een rij.

Aan het begin van de eeuw zat Trond Sollied op de trainersstoel, maar na een sterk seizoen 1999-2000 vertrok de Noor naar Club Brugge. In 2007 en 2011 keert hij twee keer kort terug bij de Buffalo's.

Henk Houwaart zette in 2000 de traditie van ontslagen trainers bij Gent deze eeuw in. In september in zijn debuutjaar werd hij al aan de kant geschoven. Assistent Herman Vermeulen nam kort over. Ook in de komende jaren sprong Vermeulen een paar keer in. Het seizoen deed Gent uit met Patrick Remy. De Fransman werd op zijn beurt in februari 2002 bedankt voor bewezen diensten.

Stabiliteit door Leekens
Jan Olde Riekerink slaagde nadien bij Gent niet. In november 2003 mocht de Nederlander gaan. Vanaf het seizoen 2004-2005 kwam er eindelijk wat stabiliteit bij Gent. Opvallend genoeg zorgde Georges Leekens daarvoor. Hij bleef drie seizoenen in het Jules Ottenstadion.

Na een jaartje Sollied nam Michel Preud'homme over bij Gent. Met de Buffalo's won hij de beker. Nadien koos Preud'homme voor een avontuur bij FC Twente. Francky Dury mocht het daarna proberen bij een topclub, maar na één jaar was dat rijk ook uit en kwam Sollied nog eens terug.

Van Peeters tot een Roemeen
Sollied bleef net geen 1,5 jaar. Ad interim Manu Ferrera nam over tot 1 november 2012. Toen kwam Bob Peeters, maar die kon alweer vertrekken op 3 januari 2013. Het volgende ontslag was voor Victor Fernandez. Na de Spanjaard kreeg in het seizoen 2013-2014 ook nog de Roemeen Mircea Rednic zijn ontslag. Assistent Peter Balette deed het seizoen uit.

In het seizoen 2014-2015 nam Hein Vanhaezebrouck over bij Gent. De Buffalo's wonnen de titel. Uiteindelijk nam Gent op 27 september 2017 afscheid van Vanhaezebrouck en kwam Yves Vanderhaeghe op 4 oktober in de plaats. Balette speelde nog even tussenpaus.

Vanderhaeghe zingt het uiteindelijk een jaar en vier dagen uit bij Gent. De naam van zijn opvolger is Jess Thorup. De Deen bereikt de bekerfinale met Gent en doet het goed in de Europa League met de Buffalo's. Wanneer het seizoen 2019 – 2020 wordt stopgezet staat Thorups Gent op plaats twee en is er kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

De match tegen Rapid Wien haalt hij evenwel niet, want na een 0 op 6 krijgt Thorup zijn C4.Gent stelt al snel Bölöni aan, maar de mayonaise pakt niet. De Roemeen krijgt de spelersgroep niet aan zijn kant en mag na 26 dagen en een 3 op 9 alweer vertrekken. Wim De Decker neemt voorlopig over in de Ghelamco Arena.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws