Doku eerlijk: Wat ik nu heb, is veel meer dan ik ooit kon bedenken

Doku eerlijk: "Wat ik nu heb, is veel meer dan ik ooit kon bedenken"

13-09-2020 10:00
9

Jérémy Doku moet dit seizoen één van de speerpunten worden bij Anderlecht. In De Zondag geeft de winger aan dat hij het niet altijd makkelijk heeft gehad. In zijn jeugd had hij het namelijk niet breed. 

"Ik had geen Nike en geen Adidas en geen Louis Vuitton. Ik had niéts", geeft Doku aan. "Ik ging naar school met een voetbalshortje en sportschoenen van vijf euro met gaten in. In mijn klas zag ik mensen met broodjes van de Panos en de allernieuwste iPhones en iPads. Ik deed het met een gsm van de Aldi van 15 euro en boterhammen die mijn vader voor mij klaarmaakte. Maar dat was geen probleem voor mij. Ik vond dat normaal."

Door het voetbal is geld natuurlijk geen zorg meer voor Doku. "Wat ik nu heb, is veel meer dan ik ooit kon bedenken. Wanneer ik daar nu op terugkijk, vind ik dat moeilijk. Maar toen zag ik dat niet als moeilijk. Ik probeerde gewoon dag na de dag de beste te zijn op het veld."

"Wat wel een probleem was, was als ik mij niet correct behandeld voelde", geeft hij nog aan. "Als iemand iets in mijn schoenen probeert te schuiven of als ik vind dat ik niet op dezelfde manier behandeld word als iemand anders, dan raakt mij dat en dan kan ik boos worden. Dan zwijg ik niet en dan maakt het niet uit wie je bent. Soms was dat een probleem op school en bij coaches. Ik moet nog leren wanneer je dat doet en op welke manier je dat dan doet."