KBVB reageert op coronatest van Mechele: Heeft er niks mee te maken

KBVB reageert op coronatest van Mechele: "Heeft er niks mee te maken"

08-09-2020 12:45
4

Brandon Mechele doet dinsdagavond niet mee tegen IJsland. De verdediger van Club Brugge is besmet met het coronavirus. De communicatie daarover was bijzonder verwarrend, want bondscoach Roberto Martinez insinueerde zondag nog aan dat het om een blessure ging. 

"We konden over Mechele pas duidelijk communiceren na het akkoord van de speler", reageert woordvoerder Stefaan Van Loock bij Het Nieuwsblad"Er bestaat zoiets als gdpr (General Data Protection Regulation: de wettelijke bescherming van privacy-gegevens, nvdr). Bovendien wisten we van het geval Mechele pas vlak voor de start van de persconferentie waar Martinez met de pers kwam praten."

Ook over Thibaut Courtois werd door verschillende media verteld dat hij corona heeft, maar dat werd snel ontkend. "Wat Courtois betreft: het uiteindelijke resultaat van zijn test was wel degelijk negatief. Al de rest is medisch geheim."

Zondag mochten de Rode Duivels even naar huis om familie te bezoeken, maar daar kan Mechele het niet hebben opgelopen. "Dat heeft er niks mee te maken. De spelers zijn getest vlak voor ze naar huis gingen". Mechele was zondag dus al positief.