UPDATE: ‘Anderlecht legt strengere maatregelen op voor fans dan vereist’

UPDATE: ‘Anderlecht legt strengere maatregelen op voor fans dan vereist’

08-09-2020 11:00 Laatste update: 09-09-2020 19:13
4

Anderlecht mag in de komende drie thuiswedstrijden wel degelijk volk ontvangen in het Lotto Park. Het heeft daarvoor toestemming gekregen van de bevoegde ministers Ben Weyts en Valérie Glatigny. Dat bevestigt Het Nieuwsblad.

De twee ministers van Sport hebben het licht op groen gezet om het stadion weer open te stellen. Eerder was er al een akkoord met de gemeente Anderlecht en met de veiligheidsdiensten. Het zal de eerste keer sinds maart zijn dat Anderlecht voor supporters kan spelen.

In de komende drie thuiswedstrijden speelt Anderlecht achtereenvolgens tegen Cercle Brugge, Eupen en Oud-Heverlee Leuven. Anderlecht had al verwacht dat het protocol goedgekeurd zou worden. Er werden zelfs al tickets verkocht voor de komende drie wedstrijden, al lag het systeem maandag verschillende keren plat door de grote belangstelling. 

Toch hebben niet alle fans van Anderlecht interesse in tickets. Supportersgroep Mauves Army boycot de terugkeer zelfs.

Update: Ook RSC Anderlecht zal weer supporters ontvangen in het stadion. Het Nieuwsblad meldt dat paars-wit wel strengere maatregelen dan vereist zal hanteren in het Lotto-Park. ‘De fans mogen met hun bubbel komen, maar niemand mag vlak naast elkaar zitten. Zelfs binnen de bubbel wordt er tussen iedere persoon minstens één stoel en een rij tussen gelaten’, klinkt het.