'Antwerp, Stuttgart en Celtic jagen op gewezen aanvaller van Gent en Moeskroen'

'Antwerp, Stuttgart en Celtic jagen op gewezen aanvaller van Gent en Moeskroen'

07-09-2020 19:15
3

Taiwo Awoniyi keert mogelijk terug naar de Belgische competitie. Royal Antwerp FC is in zijn zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij de 23-jarige Nigeriaan. De Great Old krijgt echter stevige concurrentie.

Dat meldt Score Nigeria. De spits van Liverpool staat immers ook op het verlanglijstje van VfB Stuttgart en FC Celtic. Awoniyi zou bij de Engelse landskampioen op huurbasis mogen vertrekken. Hij zal bij Antwerp wel moeten concurreren met Dieumerci Mbokani, de topschutter van vorig seizoen.

Awoniyi speelde in het verleden al twee seizoenen in de Jupiler Pro League. In het seizoen 17-18 werd hij door Liverpool uitgeleend aan Excelsior Moeskroen, waar hij veel indruk maakte. Het seizoen daarop werd hij bij KAA Gent gestald, maar daar stokte de motor van de Nigeriaanse aanvaller.

Awoniyi mocht Gent al verlaten tijdens de winterstop en keerde terug naar Moeskroen, waar hij meteen zijn oude niveau weer haalde. Vorig seizoen werd de spits uitgeleend aan Mainz, maar in de Bundesliga maakte hij maar één goal in twaalf optredens.