'Makelaar De Koster vraagt vrijlating aan, maar vangt bot bij onderzoeksrechter'

'Makelaar De Koster vraagt vrijlating aan, maar vangt bot bij onderzoeksrechter'

02-09-2020 16:00
13

Patrick De Koster zal nog wat langer in hechtenis moeten zitten. Zijn advocaten vroegen woensdagvoormiddag de vrijlating aan bij onderzoeksrechter Michel Claise, maar dat verzoek werd niet ingewilligd.

Alles draait om een klacht die nota bene vanuit het kamp van Kevin De Bruyne kwam, één van de cliënten van makelaar De Koster. Die laatste zou zich onrechtmatig verrijkt hebben met commissies toen de Rode Duivel bij VFL Wolfsburg speelde. Vorige vrijdag werd De Koster officieel aangehouden. Het Laatste Nieuws weet dat die aanhouding nu verlengd is.

Nochtans hadden de raadsheren van De Koster er goede hoop op dat ze hun cliënt vrij konden krijgen. "Ondergeschikt hebben we er geen enkel bezwaar tegen dat er voorwaarden zouden opgelegd worden zoals een vrijlating onder elektronisch toezicht", liet Louis De Groote optekenen. Die argumentatie bracht echter geen zoden aan de dijk.

De advocaten blijven erbij dat De Koster recht in de spiegel kan kijken. "Hij heeft alles in het belang van en in alle transparantie tegenover Kevin De Bruyne gedaan. Hij was dan ook met verstomming geslagen toen hij hoorde dat Kevin De Bruyne klacht had ingediend. Er was geen vuiltje aan de lucht en de twee hebben elkaar constant gezien. Mogelijk zijn er vergissingen gebeurd, maar er is nooit sprake geweest van enige kwade trouw", klinkt het.