Sardella de opvolger van Cobbaut? Arsenal wilde hem centraal op het middenveld

Sardella de opvolger van Cobbaut? "Arsenal wilde hem centraal op het middenveld"

31-08-2020 12:30
13

Door de blessure van Elias Cobbaut moet men bij RSC Anderlecht op zoek naar oplossingen. Killian Sardella, bij Anderlecht begonnen als flankverdediger, wordt al gezien als één van de potentiële vervangers. Bij Arsenal zag men ook wel wat in Sardella in het centrum.

Sardella begon als flankverdediger bij RSC Anderlecht. Opvallend, want de tiener speelde bij de jeugd altijd centraal. "Op Oostende zag ik meteen de Killian van de jeugd terug", zegt vader Dino Sardella bij Het Nieuwsblad. "Centraal voelt hij zich meer in zijn sas. Killian heeft de feeling om het spel te lanceren. Bij de jeugd werd hij soms vergeleken met Kompany omdat hij zich ook zo op zijn gemak voelt met de bal aan de voet."

Centraal op het veld speelde hij zich bij de jeugd ook in de kijker van Arsenal. "Twee jaar geleden wilde Arsenal hem, maar als centrale middenvelder. Voor een Engelse verdediging is hij niet groot genoeg. Maar hij lost dat op met veel sprongkracht en hij wint ook aan spierkracht", aldus de vader van Sardella.