'Verdedigers genoeg, en toch moet Anderlecht op zoek naar versterking'

'Verdedigers genoeg, en toch moet Anderlecht op zoek naar versterking'

31-08-2020 10:35
9

Na het uitvallen van Elias Cobbaut zit Anderlecht met de handen in het haar. De recordkampioen zit met een overschot aan ongebruikte verdedigers, en een tekort aan bruikbare defensieve krachten. Het Laatste Nieuws schetst een beeld van de precaire situatie.

Out tot eind dit jaar, zo luidt het verdict voor Cobbaut. Een verdediger, én Rode Duivel, minder dus voor Vincent Kompany en zijn manschappen. De alarmbellen gaan dan ook af in Brussel. ‘Ook Derick Luckassen is niet topfit, en met Kompany verloor Anderlecht al zijn beste verdediger. Sardella deed het dan wel behoorlijk, maar hij wordt vooral als flankverdediger gebruikt’, schets de krant de situatie.

In eigen rangen heeft Anderlecht nog wel wat talent zitten, het is echter onzeker of ze goed genoeg zijn voor de basis. ‘Met Delcroix en Milic trainen er nog twee linksvoetige verdedigers mee, maar ze hebben allebei nog geen minuut gespeeld. Delcroix heeft misschien wel een streepje voor, hij komt uit de jeugd en is technisch sterker’, valt er te lezen.

Dat ander grote talent, Marco Kana, wordt dan weer als defensieve middenvelder gezien. En zo lijkt Anderlecht, ondanks een overaanbod aan verdedigers, toch de transfermarkt op te moeten. ‘Ze hebben genoeg verdedigende duo’s om de hele G5 te voorzien, denk maar aan Sanneh, Vranjes en Lawrence. Maar daar wordt niet meer op gerekend. Eén nieuwe betrouwbare verdediger is daarom geen overbodige luxe. Twee ook niet, maar het budget is beperkt’, besluit de krant.