'Verlies voor Anderlecht: Cobbaut 4(!) maanden out met enkelbreuk'

'Verlies voor Anderlecht: Cobbaut 4(!) maanden out met enkelbreuk'

30-08-2020 06:58 Laatste update: 07:00
49

Na het gelijkspel tegen KV Oostende zit RSC Anderlecht met defensieve zorgen. De club zag Elias Cobbaut uitvallen in het duel en nu dreigt Vincent Kompany stevig te moeten puzzelen. Zo is Cobbaut lange tijd out.

Volgens Het Nieuwsblad wees onderzoek uit dat Cobbaut een enkelbreuk heeft opgelopen. Hij is daardoor niet beschikbaar voor de Rode Duivels, maar zal ook enkele maanden niet kunnen voetballen voor Anderlecht. Naar verluidt zou het om een revalidatie van maar liefst vier maanden gaan, waardoor Cobbaut pas in december weer zal kunnen voetballen.

Een flinke domper voor Anderlecht, dat zo opnieuw een defensieve pion ziet uitvallen. Met de inmiddels gestopte Vincent Kompany zag het namelijk ook al een sterke verdediger wegvallen in de selectie. Kompany, nu trainer, zal daardoor stevig moeten puzzelen bij Anderlecht de komende maanden.

Tegen KVO viel Killian Sardella in, maar dat is eerder een flankverdediger en Sardella is bovendien nog erg jong. Net zoals ploegmaats Hannes Delcroix en Marco Kana. Ook Antonio Milic, Bubacarr Sanneh, Ognjen Vranjes, Josué Sa en James Lawrence staan nog op de loonlijst van Anderlecht, maar mogen vertrekken. Anderlecht was al van plan om een nieuwe verdediger aan te trekken, nu zal het een versnelling hoger moeten schakelen.