KV Kortrijk wint streekduel tegen Cercle Brugge met kleinste verschil

29-08-2020 20:20
3

KV Kortrijk heeft een deugddoende zege geboekt op bezoek bij Cercle Brugge. In het streekduel tegen de Bruggelingen won het na een bijzonder matige partij met het kleinste verschil: 0-1.

Na een goed seizoensbegin kon Cercle Brugge met veel vertrouwen voetballen tegen streekgenoot KV Kortrijk. We kregen echter een gezapig begin van de partij, met twee ploegen die bezig leken aan een zaterdagavondwandeling.

De grote kansen bleven uit (we kregen slechts één schot op doel), de doelpunten uiteraard ook. Na 45 minuten voetballen stond de teller dan ook nog steeds op 0-0.

Zo'n 25 minuten voor tijd kregen we dan toch gevaar in de partij. Het zorgde ook meteen voor een doelpunt. Selemani kon een voorzet van Dewaele tegen de touwen duwen en maakte er 0-1 van voor de bezoekers.

Clement greep in bij Cercle Brugge en bracht onder andere nieuweling Musaba op het veld. Die kon de wedstrijd niet meer doen kantelen, het bleef 0-1 voor de bezoekers uit Kortrijk.