Toch verrassend dat bondscoach vijf Anderlecht-spelers koos

"Toch verrassend dat bondscoach vijf Anderlecht-spelers koos"

29-08-2020 14:59
15

Roberto Martinez stelde begin deze week zijn ruime kern samen voor de komende Nations League-duels. Hij koos onder meer voor vijf spelers van RSC Anderlecht. Een verrassing, volgens Johan Boskamp, al snapt hij de keuzes van de bondscoach wel.

Hendrik Van Crombrugge, Yari Verschaeren, Elias Cobbaut, Jérémy Doku en Landry Dimata. Vijf paars-witte pionnen dus. Opmerkelijk? "Ja, het is toch wel verrassend dat de bondscoach vijf spelers van Anderlecht koos voor de Rode Duivels", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg. "Dimata is dan een opvallende keuze, want hij heeft twee jaar niet gevoetbald. Doku vind ik wel een goeie.”

Verrassend, al geeft Boskamp de bondscoach het voordeel van de twijfel én ziet hij ook wel in waarom er veranderingen nodig zijn. "Martinez zal zijn redenen wel hebben. Hij heeft misschien met de trainer van Anderlecht gesproken (lacht). Al moet je bij de nationale ploeg ook stilaan gaan verjongen. Veel jongens zijn boven de 30", klinkt het.

Martinez riep 29 spelers op voor twee wedstrijden in de Nations League, een overbodige toevoeging in de agenda? "Tegelijk vraag ik me af of er iemand nu echt zin heeft in de Nations League. Dat komt niet echt gelegen als je de drukke programma's ziet. De meeste competities liepen gewoon door en starten binnenkort alweer. De belasting op de spelers is enorm."