Pro League herbekijkt licentievoorwaarden: Er is zeer constructief overleg bezig

Pro League herbekijkt licentievoorwaarden: "Er is zeer constructief overleg bezig"

29-08-2020 07:15
3

Door het faillissement van Sporting Lokeren, de geweigerde licenties voor KSV Roeselare en Virton én de competitiehervorming in 1A stroomden maar liefst vijf nieuwe teams door naar 1B. De Pro League bekijkt nu met Voetbal Vlaanderen de huidige licentievoorwaarden, dat vertelt voorzitter Peter Croonen.

Omdat heel wat sterke teams uit Eerste Nationale (voordien Eerste Amateur) geen proflicentie konden bemachtigen, promoveerden onder andere Lierse Kempenzonen. De Pallieters eindigden vorig seizoen slechts dertiende, maar mochten toch naar 1B. "Dat is niet het juiste signaal", aldus de Pro League-voorzitter in Het Belang van Limburg.

"Op dit moment hebben we strenge licentievoorwaarden: wie in 1B wil spelen, moet op korte termijn kunnen voldoen aan de (meeste) voorwaarden voor 1A. We zien nu dat daardoor ploegen zijn gepromoveerd die sportief minder ver stonden dan andere clubs in de topamateurklasse. Er is nu zeer constructief overleg bezig met Voetbal Vlaanderen en het ACFF. Heel de sportpiramide lijdt zwaar onder corona", besluit Croonen