Mathijssen verduidelijkt selectie van Svilar: We staan in contact met Mile

Mathijssen verduidelijkt selectie van Svilar: "We staan in contact met Mile"

25-08-2020 23:45 Laatste update: 23:57
3

Jacky Mathijssen kiest bij zijn debuut als trainer van de beloften voor Bornauw, Vanheusden en Svilar. Vooral die laatste naam is een verrassende keuze, aangezien Svilar zelf aangaf dat hij voor Servië zou kiezen. 

Jacky Mathijssen volgde begin dit jaar beloftencoach Johan Walem op en staat dus voor zijn debuut als trainer van de nationale beloften. Hierbij doet hij beroep op enkele 'ervaren' spelers. Sebastian Bornauw en Zinho Vanheusden zullen de centrale defensie vormen, dat zijn jongens die toch al enkele wedstrijden op het hoogste niveau op de teller staan hebben. Mathijssen verduidelijkte ook zijn keuze: "Sebastiaan en Zinho staan dicht bij een overstap naar het eerste elftal", maar Mathijssen vindt dat ze nog even moeten rijpen vooraleer ze die stap maken. 

Mile Svilar toch Rode Duivel?
Nog een verrassende naam in de selectie van Matthijssen was de keeper, Mile Svilar. Svilar, de zoon van Antwerp-legende Ratko Svilar, liet vroeger al blijken dat hij eerder voorstander was om voor de nationale ploeg van Servië te spelen. Matthijssen trekt zich daar niets van aan en selecteert de jonge doelman. "We staan in contact met Mile en we nemen aan dat hij aanwezig zal zijn op de eerste afspraak", lichtte de bondscoach toe. 

Mathijssen mag debuteren tegen Duitsland, direct een tegenstander met veel kwaliteit en talent. Matthijssen is dan ook duidelijk voor zijn groep en start met veel ambities aan de laatste resterende 4 wedstrijden om zich te kwalificeren voor het EK. "Het doel is om 3 van de 4 resterende wedstrijden te winnen. Ik ben benieuwd hoe de jongens die ik nog moet ontdekken zich zullen presenteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie