Mpoku panikeert niet voor broer: Verwachtingen liggen hoog bij Anderlecht

Mpoku panikeert niet voor broer: "Verwachtingen liggen hoog bij Anderlecht"

25-08-2020 07:14
9

Bij RSC Anderlecht kregen we de voorbije partijen geen Albert Sambi Lokonga te zien. De middenvelder werd gezien als één van de nieuwe patrons bij paars-wit, maar zit nu al twee wedstrijden op de bank. Toch panikeert broer en makelaar Paul-José Mpoku nog niet.

Bij Anderlecht heeft men dan wel de slogan 'In Youth We Trust', de voorbije speeldagen zat de twintigjarige Sambi Lokonga wel gewoon op de bank. Adrien Trebel kreeg de voorkeur na de matige partij van Sambi Lokonga tegen KV Mechelen. "Dit hoeft geen nadeel te zijn voor Albert. Op termijn zal dit hem sterker maken", zegt broer Mpoku in Het Laatste Nieuws.

Binnen zijn entourage wil men dus nog niet panikeren. "Ook dit aspect van het spelletje leert hij nu kennen. Het loopt niet altijd zoals je wil en dan moet je karakter en vechtlust tonen. Albert heeft veel potentieel, dat ziet iedereen. Maar hij moet nog leren om meer zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat verwacht Anderlecht ook van hem, logisch - de verwachtingen liggen terecht hoog."

Hongerig
Al geeft Mpoku ook aan dat Sambi Lokonga dat het bij Anderlecht niet kiezen voor Trebel of Sambi Lokonga moet zijn. "Ik vind dat Trebel het goed doet sinds hij in de ploeg is gekomen. Hij verdient het om te spelen, ook omdat hij  de jonge gasten gidst. Albert en hij kunnen perfect samen spelen. Er hadden andere middenvelders geslachtofferd kunnen worden, vind ik", aldus Mpoku.

Sambi Lokonga kreeg alvast goede raad van zijn broer. "We horen mekaar voortdurend. Ik heb hem gezegd dat hij hongerig moet blijven. Hard werken op training en tonen dat hij de beste is. Dan kunnen ze niet meer om hem heen. In het voetbal moet je sommige momenten meegemaakt hebben om ze écht te begrijpen. Dit is er zo één. Albert komt hier sterker uit", besluit hij.