DONE DEAL: 'Bölöni nog niet voorgesteld, maar leidt eerste training bij Gent al'

DONE DEAL: 'Bölöni nog niet voorgesteld, maar leidt eerste training bij Gent al'

20-08-2020 11:02 Laatste update: 12:31
69

KAA Gent heeft donderdagochtend afscheid genomen van Jess Thorup. Na de mislukte start van het seizoen moet de trainer vertrekken. Donderdag om 15 uur stellen de Buffalo's al de opvolger van Thorup voor. László Bölöni lijkt kandidaat nummer één om aan de slag te gaan in de Ghelamco Arena. 

Deze middag zal KAA Gent haar nieuwe trainer voorstellen aan het grote publiek. Bij Sportwereld is men zeker van het feit dat Bölöni de opvolger van Thorup wordt. Vorig seizoen loodste de Roemeen Antwerp naar de Bekerfinale en een plaats in Play-Off 1. Toch beslisten de trainer en The Great Old om niet langer met elkaar door te gaan.

Ook volgens Het Laatste Nieuws is Bölöni de grootste kanshebber om de nieuwe trainer van Gent te worden. Er is evenwel een kaper op de kust. Ook een ploeg uit Qatar wil in zee gaan met Bölöni.

Indien Bölöni niet naar Gent trekt, lijkt Frank Vercauteren kans te maken om Thorup op te volgen. Tot een paar dagen geleden was Vercauteren nog aan de slag bij RSC Anderlecht, maar paars-wit besloot vol voor Vincent Kompany te kiezen. 

Update: Er is geen twijfel meer. Bölöni is de opvolger van Thorup bij KAA Gent. Sportwereld zag de Roemeen donderdag al zijn eerste training leiden bij de Buffalo's. Donderdagmiddag wordt hij officieel voorgesteld. De eerste opdracht van Bölöni bij Gent? De verplaatsing naar Royal Antwerp FC, zijn ex-club.