UPDATE: 'Wilmots kan fluiten naar 6 miljoen euro, Iran stapt naar TAS'

UPDATE: 'Wilmots kan fluiten naar 6 miljoen euro, Iran stapt naar TAS'

17-08-2020 21:32 Laatste update: 19-08-2020 16:24
9

Het verhaal tussen Iran en Marc Wilmots krijgt een bijzonder bitter einde. De FIFA heeft maandag beslist dat de Iraanse voetbalbond de ex-bondscoach meer dan zes miljoen euro moet betalen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. In totaal gaat het om een bedrag van 6.137.500 euro. Wilmots was van mei tot december 2019 bondscoach van Iran en klaagde toen al over het feit dat hij niet correct werd uitbetaald. Dat heeft uiteindelijk ook voor juridische gevolgen gezorgd.

Wilmots trok naar de FIFA, dat heeft besloten dat Iran meer dan zes miljoen euro moet betalen. Als die betaling er binnen de maand niet komt, wordt de zaak doorverwezen naar de disciplinaire commissie van de FIFA. Dat kan Iran nog verregaande sancties opleveren.

Na zijn periode als Belgisch bondscoach ging Wilmots aan de slag als bondscoach van Ivoorkust en Iran. Grote successen kende hij daar echter niet. Voorlopig zit Wilmots nog zonder job.

UPDATE: Als het van de Iraanse voetbalbond afhangt, wordt het bedrag van ruim zes miljoen euro niet overgemaakt naar Wilmots. De bond weigert in te gaan op de claim van de FIFA. "Het verdict van de FIFA is oneerlijk. Samen met een team van experts zullen we alle mogelijke rechtsmiddelen aanwenden om gelijk te krijgen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS", citeert Sporza het antwoord van de Iraanse bond.