Antwerp start slecht: De belangrijkste match hebben ze natuurlijk wél gewonnen

Antwerp start slecht: "De belangrijkste match hebben ze natuurlijk wél gewonnen"

17-08-2020 13:43
6

De bekerroes van Royal Antwerp FC is volledig uitgewerkt. Na de historische triomf tegen Club Brugge (0-1) opende The Great Old de nieuwe Jupiler Pro League met zwakke prestaties tegen Royal Excel Moeskroen (1-1) en Cercle Brugge (2-1-verlies). Het moet absoluut beter, beseft Peter Vandenbempt, die paniek evenwel onnodig vindt.

"Eén op zes voor Antwerp tegen Moeskroen en Cercle Brugge, dat is natuurlijk zeer slecht", windt de journalist er geen doekjes om bij Sporza. "Blijkbaar is dat ook de slechtste start sinds de terugkeer op het hoogste niveau voor Antwerp. De belangrijkste match hebben ze natuurlijk wel gewonnen: de bekerfinale", merkt hij nog fijntjes op. Antwerp veroverde op de Heizel haar eerste trofee in 28 jaar tijd.

Niet alleen die bekroning deed deugd, ook de opwaardering van het Europese startbewijs waren welgekomen. "Een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Europa League, dat geeft toch enig comfort voor de coach", geeft Vandenbempt Ivan Leko tijd. "Er komen ook nieuwe spelers waardoor ze op een nieuwe manier moeten leren voetballen, dus geen al te grote zorgen daar, denk ik."