OFFICIEEL: RSC Anderlecht kondigt nieuwe coach Vincent Kompany aan met video

OFFICIEEL: RSC Anderlecht kondigt nieuwe coach Vincent Kompany aan met video

17-08-2020 11:38 Laatste update: 12:13
49

Kompany is de nieuwe T1 van Anderlecht. De club maakte dit daarnet zelf officieel bekend. Frank Vercauteren verlaat paars-wit. In een filmpje dat gedeeld werd via sociale media, mag Kompany zelf uitleggen wat hij hoopt te bereiken als sportief eindverantwoordelijke van Anderlecht.

Anderlecht won zondag nog met 3-1 van Sint-Truiden na een behoorlijke wedstrijd, maar toch was niet alles koek en ei in de hoofdstad. Dat de visies van Kompany en Vercauteren haaks op elkaar staan, was al enige tijd bekend. De situatie rond Adrien Trebel maakte een verdere samenwerking onmogelijk. Kompany ziet de Fransman liefst vertrekken, terwijl Vercauteren hem tegen STVV aan de aftrap bracht.

Nu neemt Kompany het stokje dus over. De veelvoudige Rode Duivel heeft uiteraard spijt dat zijn spelerscarrière erop zit, maar kijkt met vertrouwen en ambitie uit naar zijn toekomst. Als trainer van Anderlecht wil hij zijn club naar een hoger niveau stuwen. "Gewoon goed" is niet langer goed genoeg, zoals hij het zelf verwoordt.