Wolf op z’n hoede voor Leuvens spelhervattingen: Ze variëren eindeloos

Wolf op z’n hoede voor Leuvens spelhervattingen: "Ze variëren eindeloos"

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 14:59za 15-08-2020 om 14:59

Zaterdagmiddag ontvangt KRC Genk OH Leuven. De thuisploeg is vooral op z’n hoede voor de stilstaande fases, waarop het vorig weekend al een tegendoelpunt op incasseerde. Toch lijkt Hannes Wolf te weten hoe het die gevaarlijke situaties moet aanpakken én vermijden.

Zulte Waregem kwam op de eerste speeldag nog op voorsprong tegen de Limburgers toen Olivier Deschacht raak kopte op een corner. "Het heeft weinig te maken met zone- of mandekking", verklaart Wolf bij Het Belang van Limburg. "Die hebben beide voor- en nadelen. Belangrijker is dat je altijd het duel aangaat, dat gebeurde niet in Waregem."

De tactiek lijkt dus bijzaak volgens Wolf. "Het heeft ook te maken met focus. Dát wordt tegen OH Leuven cruciaal", vindt de Duitse leermeester. "Ze variëren eindeloos, je kan niet alles op voorhand meegeven. Maar spelers moeten wel attent reageren op elke situatie."

OHL is gevaarlijk op stilstaande fases, maar voor Wolf geldt uiteindelijk eerst de spreuk 'voorkomen is beter dan genezen'. "Uiteindelijk blijft dat het belangrijkste: je mag niet makkelijk vrijschoppen of corners weggeven. Dat is een werkpunt, zag je ook zondag in de slotfase. Zo zetten we onszelf nog onder druk en dat kan fataal zijn tegen een ploeg als OHL."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie gaat er winnen vanmiddag?

(34 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws