Hofland denkt terug: 'Kapot ging ik tijdens die bewuste DWDD, helemaal kapot'

Hofland denkt terug: 'Kapot ging ik tijdens die bewuste DWDD, helemaal kapot'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 12:27za 15-08-2020 om 12:27

Het is bijna een jaar geleden dat Fernando Ricksen overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland - generatiegenoot van Ricksen - herinnert zich de uitzending van De Wereld Draait Door, waarin de voormalig Rangers-speler bekend maakte getroffen te zijn door ALS, nog als de dag van gisteren.

"Ik weet het nog precies", begint Hofland in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Mijn vrouw kwam terug van de hond uitlaten en schrok zich kapot: wat is er met jou gebeurd? Zo verslagen, compleet verslagen, had ze me nog nooit gezien. Kapot ging ik tijdens die bewuste DWDD, helemaal kapot", is Hofland goudeerlijk.

Het deed Hofland gruwelijk veel pijn, toen Ricksen het slechte nieuws vertelde op televisie. "Fernando, generatiegenoot, die daar op tv min of meer het einde van zijn leven aankondigde. Echt, ik kon het niet bevatten. En nog steeds niet. Heb er bewust nooit meer over willen praten. Eenvoudigweg, omdat zijn dood mij nog steeds te veel pijn doet."

De Fortuna-trainer denkt nog vaak terug aan zijn tijd met Ricksen. "De buitenwereld heeft een bepaald beeld van Fernando. En dat beeld klopt deels ook. Hij was een rare, onnavolgbare jongen. Maar Fernando was óók een kerel die er voor je stond wanneer het moest", sluit Hofland af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws