'Als David zoveel waard is, wat dan vragen voor Diatta, Dennis en Doku?'

'Als David zoveel waard is, wat dan vragen voor Diatta, Dennis en Doku?'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 10:16vr 14-08-2020 om 10:16

KAA Gent hoorde historisch kassagerinkel. De 32 miljoen euro die het (al zeker) van Lille OSC krijgt voor Jonathan David, is de duurste uitgaande transfer ooit in de Jupiler Pro League. Het zou wel eens een mijlpaal kunnen betekenen voor de spelerswaardes in ons voetbal.

Stephan Keygnaert, de chef-voetbal bij Het Laatste Nieuws, denkt alvast van wel. 'Gent bewijst daarmee het hele Belgische (top)voetbal een dienst. België is definitief niet meer 'maximaal 20 miljoen euro'. België hoeft zich niet meer klein op te stellen op de markt', voorspelt hij in zijn krant.

'Voortaan kan elk groot talent in onze competitie afgezet worden aan de 32 miljoen netto van Jonathan David. Als David zoveel waard is, wat kan Vincent Mannaert dan vragen voor Krépin Diatta en Emmanuel Dennis? Wat kan Peter Verbeke in de nabije toekomst vragen voor Jérémy Doku?', verwijst Keygnaert naar de grootste talenten van Club Brugge en RSC Anderlecht.

De tijd dat buitenlandse mogendheden zomaar konden shoppen in ons land, moet voorbij zijn, vindt de redacteur. 'Mehdi Bayat heeft Oshimen vorig seizoen zwaar onder zijn waarde verkocht (twaalf miljoen euro). Nu blijkt dat Napoli amper twaalf maanden later 80 miljoen betaalt', illustreert hij. Intussen ontving Charleroi wel nog eens een som van ongeveer negen miljoen dankzij een doorverkooppercentage in de deal rond Osimhen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is momenteel het meeste geld waard in jouw ogen?

Dennis
10%
Diatta
37%
Doku
54%
(409 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws