Toch geen Robben-rentree bij FC Groningen: Het randje aangetikt

Toch geen Robben-rentree bij FC Groningen: "Het randje aangetikt"

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 17:03do 13-08-2020 om 17:03

Arjen Robben gaat toch niet zijn officieuze rentree maken tijdens de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle op vrijdag 14 augustus. FC Groningen vindt het te vroeg voor speeltijd voor de routinier.

"Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt", legt trainer Danny Buijs uit op de website van FC Groningen. "De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid."

Robben zelf voelt dat hij op de goede weg is, maar nog even geduld moet hebben. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen", aldus Robben.

Volgens Buijs is er niets ernstigs aan de hand. "Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen. We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten", aldus de coach.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws