Vertonghen ziet rugnummer meteen naar aanwinst gaan: 'Dit ziet er zo vreemd uit'

Vertonghen ziet rugnummer meteen naar aanwinst gaan: 'Dit ziet er zo vreemd uit'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 19:15di 11-08-2020 om 19:15

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 20:22di 11-08-2020 om 20:22

Tottenham Hotspur heeft Pierre-Emile Højbjerg vastgelegd, zo maakt de Premier League-topclub dinsdagavond bekend. Ajax moet daardoor definitief een streep zetten door de naam van de Deens international, mocht hij nog in beeld zijn geweest.

Diverse media meldden vorige maand dat Ajax zijn pijlen richtte op Højbjerg. Al snel kregen de Amsterdammers concurrentie van Everton én Tottenham. De 25-jarige middenvelder had zelf een voorkeur voor een nieuwe stap in Engeland.

Spurs neemt hem nu voor naar verluidt 16,6 miljoen euro over van Southampton, waar hij in het afgelopen seizoen lange tijd aanvoerder was. Toen hij aangaf zijn nog één jaar doorlopende contract niet te willen verlengen, moest hij zijn band inleveren.

Højbjerg speelde in vier jaar tijd 134 officiële wedstrijden voor Southampton. Eerder gold hij als groot talent bij Bayern München, maar bij de Rekordmeister wist hij die belofte nooit waar te maken. Bayern verhuurde hem FC Augsburg en Schalke 04, voordat hij in de zomer van 2016 naar Southampton vertrok.

Update: Jan Vertonghen is nog maar net vertrekken bij Tottenham Hotspur of zijn rugnummer heeft al een nieuwe eigenaar gevonden. Aanwinst Hojbjerg krijgt nummer 5 bij Tottenham Hotspur. De Rode Duivel reageerde via Twitter al zelf: 'Dit ziet er zo vreemd uit', aldus Vertonghen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede transfer voor Tottenham?

(74 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws