VP 11 Van De Week Speeldag 1: Vier zomeraanwinsten kunnen overtuigen

VP 11 Van De Week Speeldag 1: Vier zomeraanwinsten kunnen overtuigen

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 09:00di 11-08-2020 om 09:00

Laatste update: woensdag 12 augustus 2020 om 09:30wo 12-08-2020 om 09:30

Eindelijk wordt er weer gespeeld in de Jupiler Pro League! Op Speeldag 1 maakten we kennis met heel wat nieuwkomers in de Belgische competitie. Zes van de elf namen zijn gloednieuw!

Puntenpakker bij Moeskroen
Bij Moeskroen staat er met Hervé Koffi een stevige opvolger voor Jean Butez. Tegen het Antwerp van diezelfde Butez gaf de doelman zijn visitekaartje af. De international voor Burkina Faso is er duidelijk op gebrand om te slagen in ons land en pakte uit met heel wat mooie reddingen.

Jubilaris in de defensie
In de verdediging van Anderlecht werd er veel geklungeld, maar niet door Michael Murillo. Hij was de enige die wél kon overtuigen en lag aan de basis van de 0-2. Samen met Jérémy Doku vormt hij dit seizoen waarschijnlijk de vaste rechterflank bij paars-wit. Zijn overbuur op links is Joris Kayembe, die Club Brugge onder de duim kon houden met Charleroi.

Centraal in de verdediging speelde Olivier Deschacht zijn 500ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Hij bekroonde die met een doelpunt, maar verloor uiteindelijk toch van KRC Genk. Zijn maatje wordt Jorge Teixeira, die nog altijd een rots in de branding is bij het verrassende STVV.

Werkers op het middenveld
Bij KRC Genk heeft Daniel Munoz zijn debuut niet gemist. Hij was één van de beteren en vond vooral in de tweede helft zijn ritme. Steve De Ridder werd uitgespeeld in een meer defensieve rol bij STVV, en dat was een gouden zet van Kevin Muscat. De Ridder heeft heel wat loopvermogen en zat overal tussen. Lang niet slecht voor een speler die als aanvaller is opgeleid.

Bij Standard kreeg de amper negentienjarige Nicolas Raskin zijn kans. Van deze jongen gaan we ongetwijfeld nog veel horen. Hij koppelt werkkracht op het middenveld aan uitstekende passing en lijkt zijn plaats in het team te hebben verdiend.

Ontdekkingen voorin
Bij Eupen staat er misschien wel een nieuwe Henry Onyekuru op. Isaac Nuhu heeft dezelfde stijl, dezelfde snelheid en pikte al zijn eerste doelpuntje mee tegen OHL. Bij Waasland-Beveren zagen we dan weer Joseph Efford uitblinken.

Marius Noubissi heeft getoond dat hij in Eerste Klasse A ook zijn plan kan trekken. Tegen KV Oostende zorgde hij voor de zege met twee doelpunten. Het zullen niet zijn twee laatste zijn! 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws