Achterin vind ik Antwerp niet verzwakt, veel solider dan Hoedt-Arslanagic

"Achterin vind ik Antwerp niet verzwakt, veel solider dan Hoedt-Arslanagic"

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 12:48za 08-08-2020 om 12:48

Na de bekertriomf tegen Club Brugge heeft Royal Antwerp FC nog maar eens haar visitekaartje afgegeven aan de Belgische voetbalwereld. Er moet met The Great Old rekening gehouden worden, al zal het dit jaar te vroeg zijn om al écht bovenin mee te draaien, voorspellen Hein Vanhaezebrouck en Gert Verheyen.

Nochtans heeft Antwerp met Luciano D'Onofrio een kei in transferzaken in huis. "Dat lijdt geen twijfel. Luciano heeft zijn nut al bewezen", strooit Vanhaezebrouck met bloemetjes in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat het ook nog te vroeg is om al voor de titel te kunnen spelen. Leko is goed gestart, maar de tweede helft tegen Club kwamen ze er niet meer aan te pas. Om dan over 30 matchen Club te kunnen voorblijven, moet je toch een ander niveau halen."

"Ze gaan toch geduld moeten tonen en niet panikeren als Leko eens twee keer verliest. Ik heb schrik dat ze net niet bij de eerste vier gaan zitten", spreekt Vanhaezebrouck, die nota bene op een zucht van het trainerschap op de Bosuil stond, zich uit. Gert Verheyen ziet het iets rooskleuriger in. "Ik heb ze net vierde gezet. Omdat ze puur cijfermatig nog geen cijfers laten optekenen als de topploegen op het vlak van passes, balbezit... Dominantie dus. Leko zal dat wel
willen veranderen. Maar dat doe je niet in een-twee-drie."

Achterhoede niet verzwakt
De vertrekkers uit Deurne-Noord situeren zich voornamelijk achterin. Toch vindt Vanhaezebrouck niet dat daar nu kwaliteit te kort is. "Iedereen zegt: Antwerp is veel spelers kwijt. Maar er stonden er veel in de schaduw, die ook kwaliteiten hebben. Achterin vind ik ze niet verzwakt. Dit gaat veel solider zijn dan Hoedt-Arslanagic", verwijst hij naar het trio Abdoulaye Seck, Junior Pius en Ritchie De Laet.

Verheyen plaatst wel vraagtekens bij het uitvoetballende vermogen, maar Vanhaezebrouck wuift die weg. "Was Arslanagic beter in de opbouw?", vraagt die zich af. "Overal hebben ze problemen met centrale verdedigers. Maguire kostte 85 miljoen, maar voldoet niet voor Man United. Arsenal moet David Luiz houden omdat het geen alternatieven heeft."

In de 3-5-2 van Ivan Leko zullen de vleugels zich alvast kunnen uitleven. "Bij Antwerp zal het systeem-Leko ook in het voordeel zijn van Juklerod en Buta", vermoedt Verheyen. "Ik wil Juklerod niet in paniek brengen, maar als Leko zijn gevraagde transfers krijgt, zal er op één van de twee flanken een offensieve speler bij komen", vult Vanhaezebrouck nog aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Welke defensie zou jij verkiezen?

(198 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws