'Anderlecht speelde bewust met lange bal, gedwongen door druk van Cercle Brugge'

'Anderlecht speelde bewust met lange bal, gedwongen door druk van Cercle Brugge'

29 april - 08:10 Laatste update: 09:05
11

René Vandereycken zag RSC Anderlecht tijdens speeldag zes kwakkelen tegen Cercle Brugge (1-1). De analist analyseerde de wedstrijd en besprak de tactiek van paars-wit.

Volgens Vandereycken was het de omgekeerde wereld. 'Van Anderlecht verwacht je verzorgd voetbal en van Cercle eerder opportunistisch spel: ballen naar voor trappen en dan vechten om de tweede bal. Deze keer was dat niet het geval', pende de analist in Het Nieuwsblad.

Paars-wit bleef voorzichtig tijdens de match. 'Volgens mij speelde Anderlecht, deels gedwongen door de druk van Cercle, maar ook bewust met de lange bal. Zo wilde Anderlecht geen risico nemen om in de opbouw balverlies te lijden', schreef Vandereycken.

Toch nam Anderlecht een keer risico, maar toen ging het bijna mis. 'Toen Vertonghen toch eens probeerde uit te voetballen, kwam er een grote kans van voor Denkey, die efficiëntie miste. Voorin was er bij Anderlecht te weinig balvastheid tegen de kopbalsterke verdedigers van Cercle', aldus Vandereycken.

Anderlecht speelt aanstaande zondag tegen Union SG in de Jupiler Pro League Champions' Play-offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)