'G5 wil meer beloftenteams in 1B, gezamenlijk statement in de maak'

'G5 wil meer beloftenteams in 1B, gezamenlijk statement in de maak'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 18:01vr 07-08-2020 om 18:01

De U23 van Club Brugge zal komend seizoen uitkomen in Eerste Klasse B. Daar heeft de competitieverandering voor gezorgd. Dat is niet naar de zin van enkele amateurclubs, maar ook de G5 is niet tevreden met die beslissing.

Onder andere Genk liet zich al negatief uit over de beslissing om Club Brugge minstens één seizoen in 1B te laten voetballen. Volgens Het Laatste Nieuws zien de G5-clubs daar een 'duidelijk concurrentievoordeel' voor Club Brugge in. Zo kan Club Brugge volgens de concurrenten nu de eigen jeugd sneller ontwikkelen en jonge talenten makkelijker aantrekken. Er wordt dan ook gedacht aan een nieuwe verandering.

Verhinderen dat Club Brugge komend seizoen ook in 1B aantreedt, wil men niet. Maar de G5 werkt wel aan een statement om in de toekomst meer clubs te laten uitkomen in Eerste Klasse B. RSC Anderlecht, Genk en KAA Gent willen ook dat er duidelijke krijtlijnen worden uitgetekend die ervoor kunnen zorgen dat er de komende jaren meer beloftenploegen in 1B geïntegreerd kunnen worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten er meer beloftenteams toegevoegd worden aan 1B?

(349 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws