'Ik vind Nurio een heel goede linksback, maar zes miljoen is wel ambitieus'

'Ik vind Nurio een heel goede linksback, maar zes miljoen is wel ambitieus'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 12:51vr 07-08-2020 om 12:51

Dit weekend begint het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League. Club Brugge lijkt de te kloppen ploeg, maar ook KAA Gent zal meestrijden tot het einde. Dat meent Peter Vandenbempt.

"Als je ziet hoe ambitieus Gent was op de tranfermarkt en hoe het heeft geïnvesteeerd in spelers die in principe meteen inzetbaar zijn, dan is Gent het aan zichzelf verplicht om heel dicht te eindigen bij Club Brugge.  Op dezelfde puntenafstand eindigen - zelfs als ze daarmee tweede worden - van Club, zou eigenlijk een teleurstelling zijn", stelt Vandenbempt op Sporza.

Jonathan David dreigt KAA Gent te verlaten, maar ondertussen investeerden de Buffalo's de voorbije weken al serieus. "Hun gretigheid en ambities zie ik vooral geïllustreerd door het bedrag dat ze betaalden voor Nurio. Ik vind hem een heel goede linksback, maar 6 miljoen euro voor een linksachter lijkt me wel heel erg ambitieus", meent Vandenbempt.

Bij Gent ziet men het dit jaar groots. "De ambities van Gent zijn geen verrassing. Iedereen weet dat voorzitter Ivan De Witte nog eens wil schitteren in België en vooral dat hij opnieuw wil proeven van de Champions League. Ik vrees wel voor Gent dat de sfeer in de club bepaald gaat worden door de voorrondes van de Champions League. De drang is zo groot, dat als het misloopt, er tot nieuwjaar een domper op het verhaal kan zitten. En mislopen kan het natuurlijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie je KAA Gent aankomend seizoen kampioen worden?

(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws