Telenet hoopt nog op deal met Eleven en verlaagt tijdelijk haar abonnementsprijs

Telenet hoopt nog op deal met Eleven en verlaagt tijdelijk haar abonnementsprijs

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 09:15vr 07-08-2020 om 09:15

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 09:36vr 07-08-2020 om 09:36

Telenet bereikte nog steeds geen akkoord met rechtenhouder Eleven Sports wat betreft de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Beide partijen doen er alles aan, maar mogelijk volgt een akkoord niet voor het weekend. Telenet komt haar klanten daarom tegemoet, dat deelde het mee via mail.

Telenet verlaagt de abonnementsprijs van Play Sports naar tien euro tot zolang er geen akkoord is met Eleven. Niet toevallig kost een maandpas bij de nieuwe rechtenhouder evenveel. Op die manier hoopt Telenet de schade te beperken en nog niet meteen te veel klanten kwijt te spelen.

"De voorbije jaren hebben we veel geïnvesteerd om van Play Sports een kwaliteitsproduct te maken. Die controle geven we niet graag uit handen. Eleven geeft aan dat het de eindverantwoordelijkheid wil houden over zijn eigen voetbalkanalen. Dat respecteren wij, maar net daarom willen we mee inspraak over de kwaliteit van het aanbod. We tekenen geen blanco cheque", vertelt Jeroen Bronselaer, marketingverantwoordelijke van Telenet.

Telenet wil haar klanten dan ook een goede kwaliteit aanbieden. "Ik wil Eleven niet onderschatten, maar er zijn altijd kinderziektes", zegt Bronselaer. "De eerste speeldag zal een eerste test zijn. Met Play Sports hebben we de lat altijd hoog gelegd. We zijn niet bereid ze plots weer drie treden lager te hangen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe kijk jij voetbal komend seizoen?

(834 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws