Swinkels (35) na vertrek bij KV Mechelen: Zou boek kunnen schrijven

Swinkels (35) na vertrek bij KV Mechelen: "Zou boek kunnen schrijven"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 21:30do 06-08-2020 om 21:30

Arjan Swinkels is geen speler van KV Mechelen meer. Hij moest vertrekken en heeft getekend bij VVV Venlo. Swinkels blikt in Het Nieuwsblad terug op zijn periode in Mechelen. 

"Als ik een boek zou schrijven over wat ik daar allemaal heb meegemaakt, dan zou ik het niet redden met één hoofdstuk", aldus de Nederlander. "Die nasleep van de affaire, waar wij als spelers helemaal niks mee te maken hebben gehad, heeft zo'n impact gehad op iedereen. KV Mechelen werd zo negatief benaderd daardoor, dat we als groep een enorme drive hadden om iets te laten zien."

Door die affaire mocht KV Mechelen ondanks bekerwinst niet naar Europa. "Het was voor mij dé kans geweest om Europees te spelen en dan ook nog sowieso zes duels, want we zouden geplaatst zijn voor de groepsfase van de Europa League. Ik denk niet dat het er nu nog ooit van gaat komen. Bij VVV liggen de doelstellingen anders. We gaan ervoor om er weer in te blijven."

Swinkels is wel tevreden over zijn nieuwe team. "Ik ben erg blij met VVV. Deze club past heel goed bij mij. Het is een rustige, gemoedelijke club met de filosofie dat ze niet zo snel in paniek raken. Iedereen wil hard werken en het maximale eruit halen, maar het is hier ook belangrijk om plezier te hebben. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Het Bourgondische dat VVV heeft, samen ook eens wat drinken, spreekt me ook aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws