De Glazen Bal: Club blijft te sterk, schipbreuk voor KVO en véél Belgisch talent

De Glazen Bal: Club blijft te sterk, schipbreuk voor KVO en véél Belgisch talent

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 09:00vr 07-08-2020 om 09:00

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 20:15vr 07-08-2020 om 20:15

Het seizoen 2020 – 2021 van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Wie wordt er kampioen? Wie zakt? Wie wordt de topschutter? Op deze en andere vragen krijgen we de komende maanden sluitende antwoorden. De redacteuren van VoetbalPrimeur.be wagen evenwel nu al een kans en voorspellen wat er komen gaat.

Wie wordt er kampioen? Club Brugge

Vorig seizoen met voorsprong de beste ploeg, en ook nu is er weinig reden tot twijfel dat de Brugse dominantie zich herhaald. Ondanks de goede prestaties van enkele sleutelspelers lijkt er vooralsnog geen sprake van een spelersexodus richting top-5 competities. Het bestuur en Philippe Clement lijken dan ook klaar om volgend seizoen gewoon verder te oogsten. Club moet echter wel opletten, de grootste vijand zou wel eens in de eigen rangen kunnen zitten. In de bekerfinale werd namelijk duidelijk dat Club zichzelf best niet te snel rijk rekent.

De eerste achtervolger komt ook aankomend seizoen uit Gent. De Buffalo’s lieten vorig seizoen zien dat ze bij momenten de evenknie waren van Club. Gent moet echter vrezen voor het vertrek van goudhaantje Jonathan David en lijkt niet voldoende versterkt uit de zomermercato te komen. Genk en Antwerp zijn versterkt, meestrijden voor de titel zit er echter nog niet in.

Welke ploegen degraderen?
Met amper voorbereidingstijd kan de promotie/handhaving wel eens uitdraaien op een vergiftigd geschenk voor Oud-Heverlee Leuven, Beerschot en Waasland-Beveren. De drie ploegen lijken zich echter toch te kunnen handhaven. Ondanks dat Waasland-Beveren opnieuw een vogel voor de kat lijkt, slagen de Waaslanders er echter telkens weer in om zich miraculeus te redden. Ook OHL staat voor een lastige opgave, de Leuvenaren moeten een bijna volledige nieuwe kern gaan samenstellen voor 1A. De portemonnee in Leuven is echter rijkelijk gevuld, OHL weet zich dan ook te redden. Beerschot lijkt al verder te staan en heeft een kern die nu al sterk genoeg lijkt om uit het zwaarste vaarwater te blijven.

Ook Oostende en Sint-Truiden gaan een zwaar seizoen tegenmoet. Vorig seizoen had KVO nog het geluk dat Waasland-Beveren er niet veel van bakte, het geluk van de kustboys lijkt echter op. De overname lijkt ook geen zode aan de dijk te brengen. Het degradatiespook doemt op aan de horizon. Ook Sint-Truiden kan in de problemen komen, de neerwaartse spiraal werd vorig seizoen al ingezet. Na het vertrek van enkele sterkhouders lijkt de vorm niet ineens in stijgende lijn te gaan. De kanaries weten zich echter net te handhaven ten koste van KVO. 

Naar welke spelers kijk je uit?
Ook volgend seizoen loopt er weer heel wat jong Belgisch talent rond op onze velden. Het is dan ook uitkijken of spelers als Jeremy Doku, Sambi Lokonga, Yari Verschaeren, Charles De Ketelaere en Zinho Vanheusden weten te bevestigen. Stuk voor stuk spelers die het in de toekomst tot Rode Duivel zouden kunnen schoppen. Vooral bij Anderlecht is het uitkijken naar de ontwikkeling van het jeugdige geweld. Blij Club staan er dan weer enkele spelers klaar die dit seizoen voor het eerst regelmatig speelminuten kunnen maken.

Verder is het ook uitkijken naar Cyriel Dessers, weet de Nigeriaanse-Belg na Nederland ook België te veroveren, of draait zijn transfer uit op een flop? Ook de verdediging van de Limburgers wordt de moeite om in de gaten te houden. Het Colombiaanse duo Jhon Lucumi-Carlos Cuesta, heeft het potentieel om één van de best verdedigende duo’s in de JPL te worden. Het strijdershart van aanwinst Daniel Muñoz heeft alles in huis om de harten van de Genk-fans te veroveren.

De korte vragenronde

· De topschutter? Dieumerci Mbokani (Antwerp)

· De eerste trainer die zijn ontslag krijgt? Kevin Muscat (STVV)

· De ploeg met het meeste kaarten? Standard

· De verrassing van het seizoen? KRC Genk / AS Eupen

· De tegenvaller van het jaar? Zulte-Waregem

· De toptransfer? Daniel Muñoz (KRC genk)

Het eindklassement
01. Club Brugge
02.  KAA Gent
03.  KRC Genk
04.  Antwerp
05.  Anderlecht
06.  Standard
07. Charleroi
08.  AS Eupen
09.  KV Mechelen
10.  Moeskroen
11.  KV Kortrijk
12.  Cercle Brugge
13.  Beerschot
14.  Zulte-Waregem
15. OH Leuven
16. STVV
17. Waasland-Beveren
18.  KV Oostende

(MDW)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws