Losada mikt op plek veertien met Beerschot: Er moet kwaliteitsinjectie komen

Losada mikt op plek veertien met Beerschot: "Er moet kwaliteitsinjectie komen"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 15:47do 06-08-2020 om 15:47

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 15:56do 06-08-2020 om 15:56

Promovendus K. Beerschot V.A. verzekerde zich afgelopen zondag ook nog eens van de titel in Eerste Klasse B. Tegen Oud-Heverlee Leuven zette het de puntjes op de i: 1-4. Hoogdagen op het Kiel, maar de tijd vliegt voorbij. Maandag wacht al een verplaatsing naar KV Oostende op speeldag één van de nieuwe competitie.

Het gaat bijzonder snel voor trainer Hernan Losada. "We moeten klaar zijn voor de start in 1A", roept hij geen excuses in op zijn allereerste persmoment bij de grote jongens. "Zondag in de bus na de finale dacht ik al aan KV Oostende. Het is jammer dat de competitie voor ons zo snel moet starten. Ik had dit historisch moment graag langer willen vieren en nog twee maanden willen praten over onze titel, maar we moeten het aanvaarden. Aan de andere kant kunnen we nu proberen door te gaan op onze flow. We hebben zeven weken gepiekt naar de finale. Ook voor de coronabreak waren we al goed bezig."

"Iedereen wil laten zien dat deze club klaar is voor 1A", omschrijft Losada de brandende ambitie binnen Beerschot. "Het zou een flauw excuus zijn om nu over decompressie te spreken. 1A is een nieuwe uitdaging waar we hard voor gewerkt hebben. Ik hoop dat we zo snel mogelijk veilig zijn en een stabiel seizoen draaien. Ons doel is de veertiende plaats, en alles boven de veertiende plaats zal goed zijn. Ik wil ook verrassen tegen de grote clubs, onze tegenstanders moeten respect krijgen voor Beerschot."

Transfermarkt op
Door de lange onzekerheid, rond zowel het competitieformat als de coronamaatregelen, hield Beerschot zich vrij koest op de zomermercato. Daar moet toch nog wat verandering in komen, vindt Losada. "Met de komst van Dario van den Buijs en Jan Van Den Bergh is ons verdedigend werk rond. Nu is het een kwestie van drie à vier gerichte transfers op aanvallend vlak te doen. Die moeten beter zijn dan wat we nu al hebben. We doen geen zotte dingen, maar ik ben overtuigd dat er nog een kwaliteitsinjectie moet komen", zet de Antwerpse Argentijn zijn bestuur aan het werk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind je de veertiende plek een realistische ambitie voor Beerschot?

(53 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws