Leko nam kanonstart met Antwerp: Ik voel de decompressie, dat is onvermijdelijk

Leko nam kanonstart met Antwerp: "Ik voel de decompressie, dat is onvermijdelijk"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 15:29do 06-08-2020 om 15:29

Het seizoen moet nog beginnen en Royal Antwerp FC leeft al op een wolk. In de uitgestelde bekerfinale van vorige zaterdag vloerde het grote favoriet Club Brugge. Voor Ivan Leko betekende dat een fenomenale binnenkomer. Daar moet hij nog steeds wat van bekomen.

In je eerste wedstrijd je nieuwe ploeg na 28 jaar zonder eremetaal aan een prijs helpen, uitgerekend tegen je ex-club ... Dat is kicken, geeft Leko toe. "Ik voel de decompressie, maar zoiets is onvermijdelijk. Ook bij mezelf", is de Kroaat eerlijk bij Het Laatste Nieuws. "Je hebt tijd nodig om te genieten. We zien het en we praten erover. Vandaag zijn we niet klaar voor de eerste competitiematch, maar het is mijn job om daar verandering in te brengen."

"In een topclub kan je niet één keer winnen en het drie weken rustiger aan doen", zet Leko zijn spelersgroep nu al op scherp. "We zijn op weg om een topclub te worden in België en dus moeten we vol gas gaan. Doen waarvoor we staan: energie, grinta, passie, duels, … Niet denken dat we mooi en goed zijn, maar wel brengen waar deze club voor gekend is."

"Momenteel" geen titelkandidaat
Op lange termijn reiken de ambities van Antwerp verder dan die ene bekertriomf. De landstitel, dat is de natte droom van voorzitter Paul Gheysens. "Ik droom ook groot - voetbal zonder dromen is geen voetbal. Anderzijds moeten we realistisch zijn", nuanceert Leko. "De bekerwinst was heel mooi en verdiend tegen de nummer 1 in België, maar momenteel zijn we niet klaar voor de titel."

"Je kan mooie verhalen vertellen, maar we zullen hard moeten werken en de voeten op de grond houden. Vraag bij Standard, Gent, Anderlecht of zelfs Antwerp wie de beste ploeg heeft. Iedereen zal zeggen Brugge. Zij staan een paar stappen verder, maar we mogen dit niet zomaar accepteren. We zullen het hen niet gemakkelijk maken", stuurt hij aan de vooravond van de competitie een waarschuwing richting het Brugse kamp.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Antwerp als titelkandidaat?

(190 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws