De Glazen Bal: Titelstrijd wordt toch spannend, geslaagde terugkeer van Dessers

De Glazen Bal: Titelstrijd wordt toch spannend, geslaagde terugkeer van Dessers

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 15:30do 06-08-2020 om 15:30

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 15:41do 06-08-2020 om 15:41

Het seizoen 2020 – 2021 van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Wie wordt er kampioen? Wie zakt? Wie wordt de topschutter? Op deze en andere vragen krijgen we de komende maanden sluitende antwoorden. De redacteuren van VoetbalPrimeur.be wagen evenwel nu al een kans en voorspellen wat er komen gaat.

Wie wordt er kampioen? Club Brugge
Er kan niet naast Club Brugge worden gekeken. Het voorbije seizoen eindigde het de reguliere competitie (op één partij na) met een straatlengte voorsprong. Ook nu is het weer de absolute titelfavoriet, al lijkt het het niet even makkelijk te gaan krijgen als vorig seizoen. Versterking is er vooralsnog niet gekomen en in de bekerfinale toonden de Bruggelingen al gemakzucht tegen Antwerp.

Ook hebben heel wat concurrenten zich voorlopig versterkt. Bij KAA Gent is het nog vrezen voor het vertrek van Jonathan David, maar haalde het wel al flink wat nieuwe namen. Ook KRC Genk en RSC Anderlecht lijken klaar om een beter seizoen te draaien én hebben geen extra vermoeidheid door Europees voetbal. Daarnaast is het nog afwachten hoe Ivan Leko het zal doen bij Antwerp, maar de bekerfinale deed al het beste vermoeden. We lijken dus toch voor een bijzonder spannend seizoen te gaan staan.

Welke ploegen degraderen? Oud-Heverlee Leuven en Waasland-Beveren
Bij Waasland-Beveren gaf men het al toe, de ploeg is nog niet klaar voor Eerste Klasse A. De ploeg is angstig op zoek naar versterkingen, maar het is nog maar de vraag of daar wel geld voor te vinden is. Vorig seizoen zou het – zonder de groene tafel – al gedegradeerd zijn. Het lijkt met de rechtszaken enkel maar het onvermijdelijke uitgesteld te hebben.

Naast Waasland-Beveren zien we ook Oud-Heverlee Leuven het niet halen. De promovendus ging in de promotiefinale tegen Beerschot al pijnlijk onderuit en moet blijven hopen dat het in laatste instantie zich toch nog kan versterken. De Leuvenaren rekenen ook op de doelpunten van spits Thomas Henry, maar die heeft het nog nooit kunnen tonen op het allerhoogste niveau. OHL lijkt voor ons een vogel voor de kat.

Naar welke spelers kijk je uit?
Een nieuw seizoen betekent dus ook heel wat nieuwelingen. Het is uitkijken naar de aanpak van de nieuwe eigenaren van Moeskroen en KV Oostende. Krijgen we opnieuw een club vol passanten die er vooral alles aan doen om niet te degraderen? Of wil men een stabiele eersteklasser met mooie ambities uitbouwen?

Daarnaast is het uitkijken naar Percy Tau bij Anderlecht. De balkunstenaar liet bij Club Brugge af en toe goede dingen zien, maar kon niet helemaal uitbreken. Kan hij Anderlecht wel helpen? Het is ook afwachten of talentvolle tieners in onze competitie zoals Jérémy Doku (RSC Anderlecht), Youssouph Badji (Club Brugge), Marco Kana (Anderlecht), Charles De Ketelaere (Club Brugge), Zinho Vanheusden (Standard) en Maarten Vandevoordt (KRC Genk) kunnen blijven groeien.

Als laatste zijn we ook benieuwd naar de vele spelers die zijn teruggekeerd naar ons land. Brengen Birger Verstraete (Antwerp), Nill De Pauw (Antwerp), Guillaume Gillet (Charleroi), Laurens De Bock (Zulte Waregem) en Cyriel Dessers (KRC Genk) een meerwaarde?

De korte vragenronde
De topschutter? Cyriel Dessers (KRC Genk)
De eerste trainer die zijn ontslag krijgt? Marc Brys (OHL)
De ploeg met het meeste kaarten? KV Mechelen
De verrassing van het seizoen? KAS Eupen
De tegenvaller van het jaar? KV Mechelen/Sint-Truiden
De toptransfer? Cyriel Dessers (KRC Genk)

Het eindklassement
01. Club Brugge
02. KAA Gent
03. KRC Genk
04. Royal Antwerp FC
05. RSC Anderlecht
06. Sporting Charleroi
07. Standard Luik
08. KAS Eupen
09. KV Kortrijk
10. Zulte Waregem
11. KV Mechelen
12. Beerschot
13. Excelsior Moeskroen
14. KV Oostende
15. Cercle Brugge
16. Sint-Truiden
17. OH Leuven
18. Waasland-Beveren

(GS)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws