De Glazen Bal: De jacht op Club Brugge, ontbolstering van Doku en co

De Glazen Bal: De jacht op Club Brugge, ontbolstering van Doku en co

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 08:30do 06-08-2020 om 08:30

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 17:00do 06-08-2020 om 17:00

Het seizoen 2020 – 2021 van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Wie wordt er kampioen? Wie zakt? Wie wordt de topschutter? Op deze en andere vragen krijgen we de komende maanden sluitende antwoorden. De redacteuren van VoetbalPrimeur.be wagen evenwel nu al een kans en voorspellen wat er komen gaat.

Wie wordt er kampioen? Club Brugge

Club Brugge kon tot dusver de volledige spelerskern samenhouden waarmee het ook afgelopen seizoen kon domineren. Blauw-Zwart lijkt, op Emmanuel Dennis na, geen uitgaande transfers te moeten vrezen. Daarmee is de 15-voudig landskampioen komend seizoen opnieuw de te kloppen ploeg. Al deed de verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC de eerste twijfels toch toeslaan. KAA Gent versterkte haar kern gevoelig, maar dreigt met Jonathan David – die aast op een transfer – hun grootste goudhaantje en topschutter te verliezen. Antwerp hoopt ook mee te draaien bovenin, maar The Great Old moet daarvoor nog flink aan de slag op de transfermarkt. Zo wordt het geen sinecure om sterkhouders  en routiniers als Sinan Bolat, Wesley Hoedt en Dino Arslanagic te vervangen. RSC Anderlecht en Standard lijken op dit moment (nog) niet in staat om Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen.

Welke ploegen degraderen? Waasland-Beveren en/of KV Oostende

De transfercarrousel kwam bij Royal Excel Moeskroen laat op gang, maar nu de club weer in handen is van Lille OSC, lijken de Henegouwers zich toch gevoelig te versterken. Net als KAS Eupen worden zij jaarlijks als degradatiekandidaat gezien, maar komend seizoen zijn beide teams voldoende gewapend om uit de gevarenzone te blijven.

KV Oostende bleef vorig seizoen maar nipt in de hoogste klasse en ook nu liggen de verwachtingen niet al te hoog. De Kustboys werden dan wel overgenomen door Pacific Media Group, toch zit een zorgeloos jaar er momenteel nog niet in. Verschillende – veelal jonge - spelers kwamen de rangen reeds versterken op basis van het nieuwe databeleid. Het valt te betwijfelen of Oostende hiermee uit het degradatiemoeras blijft.

Na een lange juridische strijd kreeg Waasland-Beveren een plaatsje in Eerste Klasse A toegewezen. Toch is er sportief nog een hele weg af te leggen, wil men op de Freethiel deze jaargang niet als degradant afsluiten. Op dit moment zijn de Waaslanders degradatiekandidaat nummer één. De voorbereiding werd met een nederlaag tegen amateurclub FC Knokke dan ook niet bepaald positief beëindigd.

Naar welke spelers kijk je uit?

Jérémy Doku liet vorig seizoen al zien dat hij een gesel is voor elke flankverdediger in de Belgische competitie. Er mag verwacht worden dat de flankflitser ook deze jaargang verdere stappen zet in zijn ontwikkeling. Indien Anderlecht opnieuw op de rails raakt, zal dat mede door de ontbolstering van deze ruwe diamant zijn. Met Antoine Colassin, Albert Sambi-Lokonga en Marco Kana heeft paars-wit nog heel wat talent rondlopen waar dit seizoen veel van verwacht wordt. Verder is het ook uitkijken naar Aster Vranckx, die zich bij KV Mechelen reeds in de kijker speelde van onder andere AC Milan. Tot slot vraagt iedereen zich af of Cyriel Dessers bij KRC Genk zijn topschutterstitel van in Nederland kan bevestigen. Iets waar nu al reikhalzend naar uitgekeken wordt.

De korte vragenronde

De topschutter? Dieumerci Mbokani (Antwerp)

De eerste trainer die zijn ontslag krijgt? Philippe Montanier (Standard)

De ploeg met het meeste kaarten? Beerschot

De verrassing van het seizoen? Beerschot

De tegenvaller van het jaar? Standard

De toptransfer? Cyriel Dessers (KRC Genk)

Het eindklassement

01. Club Brugge

02. KAA Gent

03. Royal Antwerp FC

04. RSC Anderlecht

05. KRC Genk

06. Sporting Charleroi

07. Standard

08. Zulte Waregem

09. KAS Eupen

10. Beerschot

11. KV Mechelen

12. Royal Excel Moeskroen

13. Cercle Brugge

14. KV Kortrijk

15. STVV

16. OH Leuven

17. KV Oostende

18. Waasland-Beveren

(dvj)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws