Tau kent zijn geschiedenis en heeft neus voor Belgische clubs met rijk palmares

Tau kent zijn geschiedenis en heeft neus voor Belgische clubs met rijk palmares

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 15:34wo 05-08-2020 om 15:34

De uitleenbeurt van Percy Tau aan RSC Anderlecht valt op zijn minst opmerkelijk te noemen. Het gebeurt niet vaak dat een speler Club Brugge inruilt voor de rivaal uit Brussel, al blijft Brighton & Hove Albion wel eigenaar van de Zuid-Afrikaan. Zijn verleden bij Union Saint-Gilloise maakt zijn carrièreplanning des te specialer.

Achtereenvolgens uitkomen voor Union, Club Brugge en straks dus Anderlecht: Tau kent duidelijk zijn klassiekers. Die drie clubs mogen zich namelijk het meest succesrijke trio uit de geschiedenis van ons vaderlandse voetbal noemen. Union veroverde voor Wereldoorlog II elf landstitels, Club Brugge zit anno 2020 aan zestien en Anderlecht heeft er 34 op de schouw staan. Tau werkt zijn carrière dus in opwaartse lijn af, althans op basis van het palmares.

Samen zijn die drie werkgevers goed voor een totaal van liefst 61 kampioenschappen. Daar komen nog eens 22 Bekers van België bij: elf voor Club, negen voor Anderlecht en twee voor Union. Ongetwijfeld speelden die statistieken niet direct mee in de keuzes van Tau, maar het is toch opzienbarend.

Te meer omdat de aanvaller pas de tweede speler ooit is die uikomt voor zowel Union, Club als Anderlecht. De enige die dat evenzeer realiseerde, was de Nederlander Leen Barth. In het begin van de jaren '70 kwam hij uit voor paars-wit. Via een jaartje Union belandde de doelman uiteindelijk in Brugge. Daar zou hij ruim 60 matchen in onze hoogste klasse keepen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws