Antwerpse gouverneur Berx haalt uit naar spelers van Antwerp en Beerschot

Antwerpse gouverneur Berx haalt uit naar spelers van Antwerp en Beerschot

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 20:44ma 03-08-2020 om 20:44

De Antwerpse voetbalclubs kenden een bijzonder goed weekend. Antwerp FC wist de Beker van België te winnen en stadsrivaal Beerschot pakte de titel in Eerste Klasse B. Dat werd gevolgd door vieringen van beide clubs. Maar daar kwam flink wat kritiek op.

Zo haalde viroloog Marc Van Ranst al uit en hekelde hij onder andere de vele knuffels tussen de spelers. Ook Cathy Berx spaart de kritiek op de voetballers niet. "Het onverantwoorde gedrag van verscheidene voetbalspelers op en rond het veld is helaas een gemiste kans om een duidelijk voorbeeld te stellen voor de supporters. Ik betreur en veroordeel de feiten dan ook enorm", klinkt het bij Het laatste Nieuws.

De supporters van de Antwerpse clubs kregen dan weer wel lof. "Het is niet prettig voor de supporters om dergelijke taferelen in een beperkte kring te vieren, maar dat deden ze toch. Ze verdienen een pluim", gaf ze nog aan. Dinsdag weten de Antwerpse clubs ook of zij een uitzondering krijgen op de coronamaatregelen en toch mogen voetballen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is de kritiek terecht?

(381 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws